taiji-corella
taiji-corella
MEN
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
 
Receptek
Receptek : Stik

Stik

  2006.03.03. 17:40

Rpatorta, Sttk-torta, Pinya Colada torta, Dars trtorta, "tpoharas", mkos guba, Nmet almatorta


RPATORTA

 

(1 cup= 250 ml)

 

1.      tlba: 2 cup liszt

               1 stpor

               fszerek: rlt fahj, pici szerecsendi

2.      tlba: 40 dkg reszelt srgarpa

               5 dkg mazsola

               5 dkg vgott di

               cukrozott gymlcs (elmaradhat)

3.      tlba: 1,1/4 cup kristlycukor

               cup barna cukor

                20 dkg tejsznes krmsajt

                cup olaj

A 3-as tl tartalmt robotgppel kikeverjk, egyenknt belekevernk

3 tojst mindegyikkel jl elkeverjk, majd a 2-es s vgl az 1es tl tartalmt is belekeverjk. Savarin (gyr alak) formban vagy 2 zgerincben elmelegtett stben 180 fokon 40-50 percig (tprbig) stjk.

 

-------------------------------------------------

STTKTORTA

 

1.es tlba: 20 dkg margarin

                1 cup kristlycukor

ezt habosra keverjk robotgppel, majd egyenknt beletnk

                 3 tojst, kikeverjk a gppel, majd bele

                1 kefrt

                kb 25 dkg-s darab slt tkt

jl felverjk, majd belekeverjk a 2 es tl tartalmt:

 

2.es tlba: 2 cup liszt

                 1 stpor

                  fszerek: fahj, szegfszeg, pici szerecsendi, s mzes fszerkeverk

Stse mint a rpatort. Lehet tenni bele dit, mogyort vagy mazsolt. Ha tortaformban stjk (2 db, mert klnben nem sl t a kzepe!) lehet tejsznkrmmel tlteni.

 

------------------------------------------------

 

Pinya Colada torta

 

(ez teljesen sajt kreci)

 

 

Hozzvalk:

 A piskthoz:

4 tojs

8 dkg cukor

8 dkg liszt

a locsolshoz: 5 cl fehrrum

                          5 cl tej

 

a krmhez:

10 dkg kkuszreszelk

10 dkg cukor

3 dl tej

1 zacsk (10 g) zselatin

5-7 cl kkuszlikr

l tejszn

1-2 zacsk habfixl

 

A tetejre:

1 ananszkonzerv

1 zacsk tortazsel

 

elksztse:

a tojsok fehrjt flkemnyre felverjk, rszletenknt hozzadjuk a cukrot s addig verjk, amg fnyes, tmr habot kapunk. Ekkor egyenknt beleejtk a tojsok srgjt, ezzel mr csak rvid ideig verjk, nehogy sszeessen. A lisztet kis rszletenknt beleszitljuk s vatosan beleforgatjuk a tsztba. Egy kerek, kapcsos tortaformt kiblelnk stpaprral s 180 fokra elmelegtett stben 20 percig stjk. Krbevgjuk a szlt, kibortjuk, lehzzuk a paprt az aljrl s kihtjk. Addig elksztjk a krmet:

A cukrot, kkuszt s a tejet sszekeverjk s kis lngon 10 percig fzzk. Kihtjk s szitn vagy gzen tszrjk, kinyomkodjuk a kkuszt, csak a levre lesz szksg. A zselatint feloldjuk s a tasak hasznlati utastsa szerint besrtjk vele a kkuszos tejet. Belentjk a kkuszlikrt.

A tejsznt alaposan lehtjk (ajnlatos a tlat s a habvert is lehteni), habfixlval kemny habb verjk. vatosan beleforgatjuk a kkuszkrmet.

A pisktalapot megntzzk a fehrrum s tej keverkvel. A tortaformt kibleljk folpack flival, belesimtjuk a krmet, tetejre ltetjk s gyengden lenyomkodjuk a tortalapot. A tllg fliaszleket rhajtjuk s a stpaprral is letakarjuk, betesszk 1-2 rra a mlyhtbe, ezzel teljesen stabilizljuk a krmet.

Fogyaszts eltt  msfl rval kibortjuk, lehzzuk a folpackot, kirakjuk a lecspgtetett anansszal. A konzerv levvel elksztjk a tortazselt s bevonjuk vele a stit.

 

------------------------------------------------

Dars trtorta

 

Hozzvalk:

1/2 kg tehntr

3 tojs

 1,5 dl tejfl

4 dkg olvasztott margarin

10 dkg cukor

1 vaniliscukor

kevs reszelt citromhj

10 dkg mazsola

15 dkg bzadara

 

A trt tpasszrozzuk, kikeverjk a tojssrgkkal, a cukor 3/4edvel, a margarinnal s a tejfllel. A tojsok fehrjt kemny habb verjk, vgn beleverjk a fennmarad cukrot. A mazsolt leforrzzuk s a trs masszhoz keverjk, majd beleforgatjuk a tojsfehrjt s a dart, felvltva, kis rszletekben. Elmelegtett 180 fokos stben min. 3/4 rt (ill. tprbig) stjk. Melegen finom, szrppel vagy higtott gymlcslekvrral lentve

----------------------------------------------

 

"tpoharas"

 

Hozzvalk:

1 pohr kefr

1,5 pohr cukor

2 pohr liszt

1/4 pohr olaj

2 tojs

fl stpor, 1 vanilis cukor

gymlcs

 

Ez volt anym kedvenc stije, egyszer s vltozatosan lehet elkszteni. A kefrt, a cukrot s az olajat gppel jl kikeverjk, beletjk egyenknt a tojsokat, azzal is tkeverjk, vgl a stporral elkevert lisztet (alacsony fordulaton) is belekeverjk. zestse sokfle lehet, pl a klasszikus meggyes piskta, akkor fahjjal s liszttel megszrt meggyet s kis vgott dit vgay mandult szrunk a tetejre, de legutbb pl eperrel s aszalt fonyval csinltam (mert pp ez volt itthon) de a mirelit vegyes gymlcstl a csokidarabokig brmit szrhatunk r, csak j sok legyen s vltozatos!

180 ra elmelegtett stben tprbig stjk, de legalbb 35 perc! j ha Savarin vagy zgerinc formnk van, mert jobban tsl (jl kenjk ki)

 

 

 MKOS GUBA

Sokan sokflekppen csinljk, ez az n receptem, ltalban sikerem van vele

Hozzvalk:

  • 8-10 db szikkadt kifli
  • 7-8 dl tej
  • 15 dkg darlt mk
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojs
  • 1 citrom reszelt hja
  • 10 dkg mazsola

  Sztvlasztjuk a tojsokat, a fehrjt felverjk habnak, belevernk 5 dkg cukrot. Meglangyostjuk a tejet, belekeverjk a tojssrgkat, 5 dkg cukrot, egy kis vanliscukrot s a reszelt citromhjat. A mazsolt leforrzzuk, a kiflit felkarikzuk, a darlt mkot sszekeverjk a maradk cukorral. Kikennk egy kzepes mret, magas perem tepsit, lerakjuk 1 rtegben a kiflikarikkat, lentjk tejjel (osszuk be, hogy minden rtegre jusson) majd megszrjuk a cukrozott mkkal, rszrunk egy kis mazsolt, majd ezt addig folytatjuk, mg el nem fogynak a hozzvalk (3-4 rtegnl ne legyen tbb). Ha a tej kevs lett, nem itatta t elgg a kiflikarikkat, akkor hasznljunk tbbet. Puha llag legyen, de ne tocsogs.A tetejre simtjuk a tojshabot s elmelegtett stben 180 fokon max. flrt stjk, de ha nagyon megpirult a hab, elbb is ki lehet venni.

Nmet almatorta

 

Hozzvalk:

 

  • 30 dkg liszt

    20 dkg margarin

    10 dkg porcukor

    fl stpor

    2 kanl tejfl

    1 tojs srgja

    A tltelkhez:

    1 kg alma

    15 dkg cukor

    1 citrom leve s reszelt hja

    5-5 dkg mazsola s di

    Omls tsztt ksztnk, vagyis a stport meg a porcukrot elkeverjk a liszttel, belemorzsoljuk a margarint s sszegyrjuk a tejfllel kevert tojssrgjval. Fl rt hideg helyen pihen, addig elksztjk a tltelket: az almt meghmozzuk, maghzt kivgva cikkekre vgjuk. A citromlt a cukorral elkeverve szirupot ksztnk s ebben kiss megfzzk az almkat. Ha nagyon sok levet ereszt, 2-3 kanl kukoricakemnytvel besrtjk. Hozzadjuk a mazsolt s a dit s kihtjk. Egy kapcsos tortaformt j alaposan kikennk s kiszrunk, a tsztt 4 rszre osztjuk, gy, hogy 2 rsz egyben maradjon. A 2 kisebb rszt kerekre, a nagyobbat hosszra nyjtjuk, kibleljk a tortaforma aljt s peremt, megszrjuk darlt dival, belentjk az almt, rtesszk a teteje-lapot s megkenjk a maradk tojsfehrjvel. Elmelegtett stben 180 fokon 40-50 perc. A tetejt be is rcsozhatjuk, ekkor rdlival cskokat vgunk a tsztbl s gyesen elhelyezzk a tetejn, mint egy szvst.

     

 

 
Pontos id
 
Naptr
2025. Mjus
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
SZMLL
Induls: 2005-06-21
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!