taiji-corella
taiji-corella
MENŰ
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptek
Receptek : Sütik

Sütik

  2006.03.03. 17:40

Répatorta, Sütőtök-torta, Pinya Colada torta, Darás túrótorta, "Ötpoharas", mákos guba, Német almatorta


RÉPATORTA

 

(1 cup= 250 ml)

 

1.      tálba: 2 cup liszt

               1 sütőpor

               fűszerek: őrölt fahéj, pici szerecsendió

2.      tálba: 40 dkg reszelt sárgarépa

               5 dkg mazsola

               5 dkg vágott dió

               cukrozott gyümölcs (elmaradhat)

3.      tálba: 1,1/4 cup kristálycukor

               ž cup barna cukor

                20 dkg tejszínes krémsajt

                ź cup olaj

A 3-as tál tartalmát robotgéppel kikeverjük, egyenként belekeverünk

3 tojást mindegyikkel jól elkeverjük, majd a 2-es és végül az 1es tál tartalmát is belekeverjük. Savarin (gyűrű alakú) formában vagy 2 őzgerincben előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig (tűpróbáig) sütjük.

 

-------------------------------------------------

SÜTŐTÖKTORTA

 

1.es tálba: 20 dkg margarin

                1 ˝ cup kristálycukor

ezt habosra keverjük robotgéppel, majd egyenként beleütünk

                 3 tojást, kikeverjük a géppel, majd bele

                1 kefírt

                kb 25 dkg-s darab sült tököt

jól felverjük, majd belekeverjük a 2 es tál tartalmát:

 

2.es tálba: 2 ˝ cup liszt

                 1 sütőpor

                  fűszerek: fahéj, szegfűszeg, pici szerecsendió, és mézes fűszerkeverék

Sütése mint a répatortáé. Lehet tenni bele diót, mogyorót vagy mazsolát. Ha tortaformában sütjük (2 db, mert különben nem sül át a közepe!) lehet tejszínkrémmel tölteni.

 

------------------------------------------------

 

Pinya Colada torta

 

(ez teljesen saját kreáció)

 

 

Hozzávalók:

 A piskótához:

4 tojás

8 dkg cukor

8 dkg liszt

a locsolásához: 5 cl fehérrum

                          5 cl tej

 

a krémhez:

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg cukor

3 dl tej

1 zacskó (10 g) zselatin

5-7 cl kókuszlikőr

˝ l tejszín

1-2 zacskó habfixáló

 

A tetejére:

1 ananászkonzerv

1 zacskó tortazselé

 

elkészítése:

a tojások fehérjét félkeményre felverjük, részletenként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg fényes, tömör habot kapunk. Ekkor egyenként beleejtük a tojások sárgáját, ezzel már csak rövid ideig verjük, nehogy összeessen. A lisztet kis részletenként beleszitáljuk és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Egy kerek, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Körbevágjuk a szélét, kiborítjuk, lehúzzuk a papírt az aljáról és kihűtjük. Addig elkészítjük a krémet:

A cukrot, kókuszt és a tejet összekeverjük és kis lángon 10 percig főzzük. Kihűtjük és szitán vagy gézen átszűrjük, kinyomkodjuk a kókuszt, csak a levére lesz szükség. A zselatint feloldjuk és a tasak használati utasítása szerint besűrítjük vele a kókuszos tejet. Beleöntjük a kókuszlikőrt.

A tejszínt alaposan lehűtjük (ajánlatos a tálat és a habverőt is lehűteni), habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszkrémet.

A piskótalapot megöntözzük a fehérrum és tej keverékével. A tortaformát kibéleljük folpack fóliával, belesimítjuk a krémet, tetejére ültetjük és gyengéden lenyomkodjuk a tortalapot. A túllógó fóliaszéleket ráhajtjuk és a sütőpapírral is letakarjuk, betesszük 1-2 órára a mélyhűtőbe, ezzel teljesen stabilizáljuk a krémet.

Fogyasztás előtt  másfél órával kiborítjuk, lehúzzuk a folpackot, kirakjuk a lecsöpögtetett ananásszal. A konzerv levével elkészítjük a tortazselét és bevonjuk vele a sütit.

 

------------------------------------------------

Darás túrótorta

 

Hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró

3 tojás

 1,5 dl tejföl

4 dkg olvasztott margarin

10 dkg cukor

1 vaniliáscukor

kevés reszelt citromhéj

10 dkg mazsola

15 dkg búzadara

 

A túrót átpasszírozzuk, kikeverjük a tojássárgákkal, a cukor 3/4edével, a margarinnal és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, végén beleverjük a fennmaradó cukrot. A mazsolát leforrázzuk és a túrós masszához keverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét és a darát, felváltva, kis részletekben. Előmelegített 180 fokos sütőben min. 3/4 órát (ill. tűpróbáig) sütjük. Melegen finom, szörppel vagy higított gyümölcslekvárral leöntve

----------------------------------------------

 

"Ötpoharas"

 

Hozzávalók:

1 pohár kefír

1,5 pohár cukor

2 pohár liszt

1/4 pohár olaj

2 tojás

fél sütőpor, 1 vaniliás cukor

gyümölcs

 

Ez volt anyám kedvenc sütije, egyszerű és változatosan lehet elkészíteni. A kefírt, a cukrot és az olajat géppel jól kikeverjük, beleütjük egyenként a tojásokat, azzal is átkeverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet (alacsony fordulaton) is belekeverjük. Ízesítése sokféle lehet, pl a klasszikus meggyes piskóta, akkor fahéjjal és liszttel megszórt meggyet és kis vágott diót vgay mandulát szórunk a tetejére, de legutóbb pl eperrel és aszalt áfonyával csináltam (mert épp ez volt itthon) de a mirelit vegyes gyümölcstől a csokidarabokig bármit szórhatunk rá, csak jó sok legyen és változatos!

180 ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, de legalább 35 perc! jó ha Savarin vagy őzgerinc formánk van, mert jobban átsül (jól kenjük ki)

 

 

 MÁKOS GUBA

Sokan sokféleképpen csinálják, ez az én receptem, általában sikerem van vele

Hozzávalók:

  • 8-10 db szikkadt kifli
  • 7-8 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

  Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét felverjük habnak, beleverünk 5 dkg cukrot. Meglangyosítjuk a tejet, belekeverjük a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, egy kis vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat. A mazsolát leforrázzuk, a kiflit felkarikázuk, a darált mákot összekeverjük a maradék cukorral. Kikenünk egy közepes méretű, magas peremű tepsit, lerakjuk 1 rétegben a kiflikarikákat, leöntjük tejjel (osszuk be, hogy minden rétegre jusson) majd megszórjuk a cukrozott mákkal, rászórunk egy kis mazsolát, majd ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (3-4 rétegnél ne legyen több). Ha a tej kevés lett, nem itatta át eléggé a kiflikarikákat, akkor használjunk többet. Puha állagú legyen, de ne tocsogós.A tetejére simítjuk a tojáshabot és előmelegített sütőben 180 fokon max. félórát sütjük, de ha nagyon megpirult a hab, előbb is ki lehet venni.

Német almatorta

 

Hozzávalók:

 

  • 30 dkg liszt

    20 dkg margarin

    10 dkg porcukor

    fél sütőpor

    2 kanál tejföl

    1 tojás sárgája

    A töltelékhez:

    1 kg alma

    15 dkg cukor

    1 citrom leve és reszelt héja

    5-5 dkg mazsola és dió

    Omlós tésztát készítünk, vagyis a sütőport meg a porcukrot elkeverjük a liszttel, belemorzsoljuk a margarint és összegyúrjuk a tejföllel kevert tojássárgájával. Fél órát hideg helyen pihen, addig elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, magházát kivágva cikkekre vágjuk. A citromlét a cukorral elkeverve szirupot készítünk és ebben kissé megfőzzük az almákat. Ha nagyon sok levet ereszt, 2-3 kanál kukoricakeményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és a diót és kihűtjük. Egy kapcsos tortaformát jó alaposan kikenünk és kiszórunk, a tésztát 4 részre osztjuk, úgy, hogy 2 rész egyben maradjon. A 2 kisebb részt kerekre, a nagyobbat hosszúra nyújtjuk, kibéleljük a tortaforma alját és peremét, megszórjuk darált dióval, beleöntjük az almát, rátesszük a teteje-lapot és megkenjük a maradék tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 perc. A tetejét be is rácsozhatjuk, ekkor rádlival csíkokat vágunk a tésztából és ügyesen elhelyezzük a tetején, mint egy szövést.

     

 

 
Pontos idő
 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2005-06-21
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?